Hem > Nyheter > Innehåll

Vilka modeller av gravsten vi har

Sep 14, 2018

TOMBSTONE / GRAVSTEN / GRAVSTEN / MONUMENT

En stensten, gravsten eller gravsten är en stjärna eller markör, vanligtvis sten, som ligger över en grav. De är traditionella för begravningar i bland annat kristna, judiska och muslimska religioner. I de flesta fall har de avlidnes namn, födelsedatum och dödsdatum inskrivna på dem tillsammans med ett personligt budskap eller en bön, men de kan innehålla bitar av begravningskonst, speciellt detaljer i sten relief. I många delar av Europa är det mycket vanligt att infoga ett fotografi av den avlidne i en ram.
european style
Ett monument är en typ av struktur som uttryckligen skapades för att fira en person eller händelse, eller som har blivit viktig för en social grupp som en del av deras minne om historiska tider eller kulturarv, eller som ett exempel på historisk arkitektur. Termen tillämpas ofta på byggnader eller strukturer som betraktas som exempel på viktiga arkitektoniska eller kulturella arv.
american style
Granit. Granit är en hård sten och kräver färdighet att skära för hand. Moderna metoder för carving inkluderar att använda datorstyrda roterande bitar och sandblästring över en gummi stencil. Genom att lämna bokstäverna, siffrorna och emblemen som exponeras på stenen, kan blaster skapa nästan vilken typ av konstverk eller epitaf som helst.

russian style Gravstenar kan vara enkla upprättplattor med halvcirkelformade, avrundade, kantade, spetsiga, pedimentala, kvadratiska eller andra formade toppar. Under 1700-talet dekorerades de ofta med memento mori (symboliska påminnelser om döden) som skallar eller vingehövdingar, vingade kerubhuvuden, himmelska kronor, urnor eller graven och gravarna i gravgrävaren. Något ovanligt var mer utarbetade allegoriska siffror, såsom Old Father Time, eller handels- eller statusemblem, eller till och med en händelse från den avlidnes liv (särskilt hur de dog). Stora gravkistor, falsk sarkofag som de faktiska kvarlevorna fanns i jorden nedan, eller mindre kappade kistor användes vanligen av gentry som ett sätt att fira ett antal medlemmar av samma familj. På 1800-talet blev stenstenar mycket varierade, allt från slät till högt dekorerad och använder ofta kors på en bas eller andra former som skiljer sig från den traditionella plattan. De kan ersättas av mer elaborately ristade markörer, såsom kors eller änglar. Enkla kanten omger, ibland fyllda med glasskärningar, var populära under mitten av 20-talet.
Islamic headstones är traditionellt mer en rektangulär upprätt axel, ofta toppad med en snidad toppknot som är symbolisk för en turban; men i västliga länder används ofta fler lokala stilar.
Vissa former av enkel dekoration kan användas. Särskilda emblem på gravstenar indikerar flera kända teman i många tron.

Modell
Kinesisk gravsten, koreansk gravsten, japansk gravsten, europeisk gravsten, rysk gravsten, amerikansk gravsten, konstgravsten, arabia sten, husdjur gravsten