Hem > Nyheter > Innehåll

Hur man sköter Bluestone Tabletops

Jun 08, 2018
Bluestone Bluestone kallas även kalcit, kalciumkarbonat och Mohs hårdhetsvärde (MOH) är 3. Bluestone är en slags sten som innehåller en enda kalcitmineral komponent, som står för 95% kalcit och innehåller en liten mängd andra mineraler, inklusive dolomit, siderit, kvarts, felspar, glimmer och lermineraler som kan uttrycka färg av sten.

Som nyutvecklad sten har bluestone använts i byggbranschen och dekorationen de senaste åren, och bevarandet och behandlingen av bluestone har varit i en position som inte kan ignoreras. I det dagliga livet borde vi göra följande speciella vård för bluestone bordsskivor :

Repa

Bluestone är mjuk och det är också lättare att skrapa. När du skär något ovanför bluestone, sätt ett skärbräda för att undvika att skrapa bluestone bänkskivan. Stativ eller brickor under redskap som keramik och porslin kan förhindra onödiga repor.

Färgning

Bluestone är mer porös än andra naturstenstäckmaterial och är extremt lättfärgad. Alla bluestone- bordsskivor före installationen behandlas med ett genomträngande tätningsmedel för att förhindra stenfärgning. Som marmor, koppar och andra redskap måste också mattas. Lämna inte fläckar på bluestone, även om det inte är kort tid. Att täta det regelbundet bidrar till att minska risken för färgning.

Korrosion

Bluestone, som marmor och annan kalksten, är svag i syrabeständighet. Undvik därför syror och kom inte i kontakt med citron eller tomatjuice. Dessa kan korrodera ytan av b- bordsskivorna , vilket gör det tråkigt och texturerat suddas ut. Det finns dock ingen anledning att oroa sig för att ta bort fläckar i tid och att använda rätt rengöringsmedel kan undvikas.

Bränna

Bluestone, som marmor, kan också brännas. Därför bör högtemperaturkärl undvikas från att placeras direkt på bluestone- bordsskivorna . Stativ eller mattor kan användas för att skydda ytan på bluestone mesa.

Blue StoneBlue Stone