Hem > Nyheter > Innehåll

Är skiffertak bra?

Sep 24, 2019

Är skiffertak bra?


Zhenshan by ligger på en halvö mitt i huaxi reservoar, banban stad, huaxi distrikt, guiyang stad. Det är uppdelat i två byar med tre sidor av vatten och en sida av berget. Den har en historia på mer än 400 år och är bebodd av mer än 140 bouyei-bybor.Denna by är som ett gammalt slott, men också en sann stenby. Det finns en unik nationell stil i kinesisk stenarkitekturkultur, som om en sten värld.
Guizhou är full av kall sten, SLATE, de kommer inte att locka din uppmärksamhet, men i zhenshan by, det mest iögonfallande är dessa stenar, SLATE. Många turister vill komma hit för att se stenarna på grund av det stora antalet väl- bevarade stenrum.
Enligt de lokala byborna är stenen som används i zhenshan by av god kvalitet, färgen är blå och vit, tjockleken är jämn, hårdheten är bra, dessa stenplattor är dolda i de djupa bergen, noggrant samlade av stenhuggaren, enhetlig skärning, beroende på storleken på stenplattområdet, stor som vägg, liten som rumsplattor.
Stadens och byns mur byggdes mot berget med stora vanliga stenar, och porten byggdes med stenvalv. När det gäller väggarna och husets damm byggdes de med små stenplattor och taket ersatte de gröna brickorna med oregelbundna plattor. Stegen på vägen och gränden var alla belagda med stora plattor av sten, stenstenar, stenplattor, stenväggar och stenvägar.
Gu jie gick in i byn längs en väg stenad. Det första du såg var naturstenbågen vid byporten.

Ser framåt, stengata, stenhus, stengränd, stenmur, stenplatta, stenkolonn, precis som ett naturstenmuseum. Rad på rad stenhus, byggda längs berget, är ganska spektakulära. Varje tak är belagd med snyggt klippta stenplattor, staplade ovanpå varandra och bildar en skyttelform, strömad slumpmässigt och ser ut som en rustning av fisk.
Gu jie besökte alla husen längs vägen och såg vattentankar för bybor, torra tankar för spannmålslagring, till och med krybba. Nästan alla redskap huggen av sten.
Tunga och okomplicerade sten passerar smart kombination, blev ett unikt och varaktigt appell oändligt konstverk, måste verkligen beundra kompisernas visdom i bouyi!
Steg på den gröna flaggstensvägen, skyttla i stengränden, lyssna på hanen bäcken bark, vattenfärg vindskugga är poetisk, xiaolou gränd är också implicit och eufemism.


Are Slate Roofs Good 19092402